De Soldaat-facteur en Rachel | Theater

Ilse de Koe (bekend van Bevergem, Quiz Me Quick) en Sebastien Dewaele (bekend van Bevergem en Eigen Kweek) halen de tekst De Soldaat-facteur en Rachel van onder het stof ter herdenking van 100 jaar Groote Oorlog. Hans Primusz coacht het 40-koppig koor dat deze klassieker van Arne Sierens over de Groote Oorlog muzikaal ondersteunt.Cobra.be Focus WTV - 17 november 2014

De Streekkrant - 5 november 2014

Mieke Dobbels (The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama) (1e speelperiode) of Ilse de Koe (bekend van Bevergem, Quiz Me Quick) (vanaf 2e speelperiode) en Sebastien Dewaele (bekend van Bevergem, Eigen Kweek) spelen samen met een koor deze klassieker over de Groote Oorlog van Arne Sierens uit 1986.

Gebaseerd op dagboeken, interviews en brieven, getuigen een man en een vrouw om beurt hoe pijnlijk ze de eerste wereldoorlog zijn doorgekomen. Hij heet Louis en was facteur aan het front. Zij heet Rachel en was femme de ménage bij een militair.

Mieke en Sebastien willen het stuk vooral richten naar de wereld van vandaag. In hun concept wordt de tekst gespeeld door de twee amateurspelers Stijn en Lena die naar aanleiding van de opvoering heel hard nadenken over oorlog tout court.

Mieke en Sebastien zullen worden versterkt door muzikanten en een koor. Voor de grote versie in West-Vlaanderen (november-december 2014) touren we samen met 40 koorleden, voor de kleine versie die door heel Vlaaderen trekt (februari-maart 2015) nemen we een 6tal koorleden mee.


Tekst
Arne Sierens

Acteurs
Sebastien Dewaele
Mieke Dobbels of Ilse de Koe

Coach
Maaike Cafmeyer
Wim Willaert

Zang
40 koorleden bij de GROTE versie
15 koorleden bij de KLEINE versie

Muzikale leiding
Hans Primusz

Muzikanten
Hans Primusz
Stan Nieuwenhuis
Renke Van Impe

Danscoach
Ellen De Naeyer

Kostuum
Koen Onghena

Productie koor
Elise Stepman
Nicky Deleersnyder

Techniek
Koen Demeyere
Jonas Lambrigts

Productie
Compagnie Cecilia

Coproductie
Flanders Peace Field vzw / Peace Village
GoneWest

in samenwerking met
Muziekclub 4AD

met de steun van
Vlaamse Gemeenschap
Provincie Oost-Vlaanderen
Stad Gent
Provincie West-Vlaanderen

met dank aan
Forum voor Amateurkunsten
Koor en Stem Vlaanderen
Stad Mesen