Bent Van Looy in Koor | Kies een workshop in Antwerpen, Gent of Brugge

Vier pop-upkoren uit heel Vlaanderen krijgen in de vorm van een uniek koorproject de kans om met Bent Van Looy op het podium te staan van Stadsschouwburg Antwerpen of Concertgebouw Brugge.


Workshops

Een team van professionele coaches zal je begeleiden in de opbouw naar het concert. Elk pop-upkoor telt ongeveer 90 deelnemers. Tijdens de workshops wordt deze groep regelmatig opgesplitst per stemgroep om met de verschillende coachen te werken rond muzikaliteit, zangtechniek en performance. Tijdens de koorrepetitie - met het volledige koor - integreren we deze onderdelen in de muziek en werken we het geheel af.
Het wordt een onvergetelijke muzikale tijd waarin samenzang centraal staat, met als kers op de taart een concert in Stadsschouwburg Antwerpen (voor de pop-upkoren van Antwerpen) of Concertgebouw Brugge (voor de pop-upkoren van Gent en Brugge), waarbij jij het podium deelt met Bent Van Looy.

In de workshops zangtechniek ontdek je de verschillende manieren van zingen die in popmuziek voorkomen. Het is mogelijk om op een gezonde manier alle muziekstijlen te zingen: van klassiek tot rock en zelfs heavy metal. Je leert de klank, de klankkleur en het geluid produceren dat jij wil of dat op dat moment past bij de muziek van Bent Van Looy. We werken hiervoor met gecertifieerde coachen die gespecialiseerd zijn in EVT (Estill Voice Training) en UVS (Universal Voice System).

In de workshops performance werk je aan:

 • Zingen met vertrouwen, durf en lef.
 • Fysiek bewustzijn, houding en focus.
 • Beleven en communiceren van het verhaal achter de songteksten.

We stellen ons open, kijken naar elkaar en geven feedback.
Het ultieme doel is dat iedereen geniet op het podium tijdens het concert.

Hans Primusz is artistiek leider en maakt alle arrangementen op de originele nummers van de artiest. Hannelore Primusz en Inge Franck coachen jou in performance en zangtechniek. Helga Smits en Sofie Paternoster zijn onze community managers en bij hen kan je terecht met alle praktische vragen.

Wat mag je verwachten?

Op de eerste dag studeren we alle muziek per stemgroep in. We maken ook tijd om elkaar wat beter te leren kennen. We creëren een veilige sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn om zo te genieten en groeien in heel het project.

We bergen onze partituren zo snel mogelijk op. Want dankzij het zingen 'by heart' kan je natuurlijk beter focussen op zangtechniek en performance. Hoe verder de repetities vorderen, hoe meer we in grote groep oefenen. De laatste dag repeteren we op het podium van de concertzaal, uiteraard nu mét Bent Van Looy. 's Avonds trekken we alle registers open voor het unieke live concert. In oktober treffen we elkaar nog een laatste keer op de (vrijblijvende) terugkomdag waar we samen naar de beelden van het concert kijken.
Wat verwachten we van jou?

 • Je zingt graag op een podium!
 • Noten kunnen lezen is niet verplicht, maar wel handig. Ben je eerder een acteer- of danstalent, dan heb je eerder een streepje voor in de performanceworkshops.
 • Er worden ingezongen oefentracks gemaakt waarmee iedereen ook thuis heel handig kan oefenen.
 • Je bent bereid om veel bij te leren en je kan dan ook goed omgaan met feedback.
 • Het worden intense workshops waarin je grenzen zal verleggen op je eigen tempo.

Engagement

Wie meezingt, neemt ook deel aan alle workshops. Hier hechten we heel veel belang aan omdat we enkel op deze manier met zangers van een uiteenlopend niveau toch een professioneel concert kunnen neerzetten. Elke afwezigheid betekent dat je niet kan meezingen op de concerten. Het is niet mogelijk om van workshoplocatie te wisselen tijdens het project. Je volgt dus álle workshops op dezelfde locatie.

Uitzonderingen
 • Omdat het project en dus de workshops al heel snel plaatsvinden organiseren we op zondag 18 augustus een bootcamp. Dit is een extra repetitiedag voor iedereen die één van de workshopdata niet aanwezig kan zijn. Het is een uitzonderlijke tool om iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op het concert. Want elke afwezigheid is uiteraard niet bevorderlijk voor de teamspirit die we bij dit project nastreven. De voorwaarden om gebruik te maken van deze optie zijn: je bent een hele dag aanwezig op 18 augustus van 09:30 tot 17:30 uur in Elcks Thuys in Ekeren. Je geeft je afwezigheid (maximum één dag van de workshops) per mail door via info@primusz.be en dit ten laatste op 31 mei 2024. Daarmee bevestig je dan ook je aanwezigheid op de bootcamp.
 • Enkel bij ziekte (met doktersattest) of overmacht (bv overlijden in familie) kan overlegd worden met de dirigent of het haalbaar is om het concert mee te zingen.
 • De terugkomdag op zaterdag 12 oktober 2024 is volledig vrijblijvend.

Tourlijst

Pop-upkoren (2) Antwerpen | concert in Stadsschouwburg Antwerpen
Info & tickets

Pop-upkoor Gent | concert in Concertgebouw Brugge
Info & tickets

Pop-upkoor Brugge | concert in Concertgebouw Brugge
Info & tickets

Bent Van Looy

Bent Van Looy (1976) studeerde schilderkunst aan St. Lucas in Gent. Hij won de Humo’s Rock Rally in 1998 als lid van Das Pop, waarna de band begon te toeren door Europa en Japan. Terug thuis hield hij zich bezig met zowel radio- als televisiewerk en ontwierp hij ook zijn eigen modelabel ‘The Jante Law’. Hij bleef actief als drummer bij de band Soulwax en bracht zijn eerste soloplaat ‘Round the Bend’ in 2013 uit.

Hij was te zien als coach in ‘The Voice Van Vlaanderen’ (2014, 2016) en in rubriek ‘De Wandelaar’ in ‘Café Corsari’ (2014-2015). In 2016 kwam zijn tweede soloplaat ‘Pyjama Days’ uit en in 2018 volgde het album ‘Yours Truly’. In 2019 speelde Bent zichzelf in de Vlaamse televisiereeks ‘Fiskepark’. Bent exposeerde met zijn schilderijen reeds in S.M.A.K. Gent, BOZAR Brussel, Gallery Sofie Van De Velde en Plus-One Gallery in Antwerpen, alsook in Super Dakota Brussel. In 2021 bracht hij ‘Mijn Parijs’ uit, een persoonlijke reisgids over de stad waar hij tien jaar woonde.

Sinds het najaar van ’21 treedt Bent ook op met de VRT bigband en begon hij te presenteren bij het radioprogramma ‘Culture Club’ op Radio 1. Daar is sinds 2022 het Radio 1-programma ‘Voorproevers’ bijgekomen. In het voorjaar van 2023 kwam, in navolging van de populaire Parijs-gids, ‘Mijn Amsterdam’ uit. In datzelfde jaar kwam Bents Canvas-programma ‘Zingen is Goud’ op antenne. In dit muziekprogramma nodigde Bent boeiende Vlamingen uit om te komen vertellen over hun favoriete songs en die dan ook (mee) te zingen. Het tweede seizoen staat gepland voor dit voorjaar.

Meer over Bent Van Looy:
https://www.instagram.com/bentvanlooy
https://www.facebook.com/bentvanlooyofficial